Wina

Nasza Winnica produkuje wina białe czerwone oraz różowe.  W naszej aktualnej ofercie posiadamy:

Rocznik 2015

Couvee 15 – białe

Wino zawiera 12,5% alkoholu, jest półwytrawne. Stworzone z kupażu szczepów Johaniter i Solaris. Winifikacja odbyła się w 2015 roku.

Ciekawa kompozycja kwiatów lipy, z delikatną nutą orzechową, podbita intensywnym zapachem białych owoców. Delikatna pozostałość cukru resztkowego wpływa na jego kremowość i  zbalansowanie.

Wino to otrzymało srebrny medal na I Międzynarodowym Konkursie Win w Tuchowie w 2016 roku.

Couvee 15 – czerwone

Wino zawiera 13% alkoholu, jest półwytrawne. Stworzone poprzez kupaż szczepów Regent i Rondo.  Winifikacja odbyła się 2015 roku.

Unikalny kupaż tych dwóch odmian, które się wzajemnie uzupełniają. Dzięki dojrzewaniu w beczkach z dębu węgierskiego wino osiągnęło unikalną równowagę bukietu między owocnością wina a beczką. Wyczuwalny zapach leśnych owoców, w ustach pozostaje świeżość wina podbita kilkumiesięcznym leżakowaniem w beczce.

Doskonałe wino w zestawieniu z daniami z mięs czerwonych.

Rocznik 2014

Couvee 14 – białe

Zawiera 12,5% alkoholu i jest półwytrawne z wyczuwalnym cukrem resztkowym co powoduje, że może uchodzić za półsłodkie. Stworzone z kupażu szczepów Johaniter i Solaris. Proces winifikacji odbył się 2014 roku.

Subtelny aromat białych owoców, z dominującą nutą gruszki i liczi. Wyczuwalny zapach białych kwiatów zarówno w nosie, jak i w smaku. Wino posiada  pozostałość cukru resztkowego wpływającą na jego kremowość i zbalansowanie, wyczuwalne nuty miodowe.

Couvee 14 – czerwone

Wino zawiera 13% alkoholu i jest półwytrawne. Kupaż szczepów Regent i Rondo. Winifikacja  zakończyła się  w 2014 roku.

Wyczuwalny zapach leśnych owoców, przeplatający się z dojrzałymi aromatami dymionej śliwki i czerwonej porzeczki. Ciekawa kompozycja zapachowa podbita nutami dębowymi, pochodzącymi z beczek z dębu węgierskiego, tworzy unikalny bukiet tego czerwonego wina.

Idealne wino do zestawiania z potrawami z mięsa czerwonego.