Nasza Winnica produkuje wina białe czerwone oraz różowe. W naszej aktualnej ofercie posiadamy:
Rocznik 2015
Couvee 15 – białe
Wino zawiera 12,5% alkoholu, jest półwytrawne. Stworzone z kupażu szczepów Johaniter i Solaris. Winifikacja odbyła się w 2015 roku.
Ciekawa kompozycja kwiatów lipy, z delikatną nutą orzechową, podbita intensywnym zapachem białych owoców. Delikatna pozostałość cukru resztkowego wpływa na jego kremowość i zbalansowanie.
Wino to otrzymało srebrny medal na I Międzynarodowym Konkursie Win w Tuchowie w 2016 roku.
Couvee 15 – czerwone
Wino zawiera 13% alkoholu, jest półwytrawne. Stworzone poprzez kupaż szczepów Regent i Rondo. Winifikacja odbyła się 2015 roku.
Unikalny kupaż tych dwóch odmian, które się wzajemnie uzupełniają. Dzięki dojrzewaniu w beczkach z dębu węgierskiego wino osiągnęło unikalną równowagę bukietu między owocnością wina a beczką. Wyczuwalny zapach leśnych owoców, w ustach pozostaje świeżość wina podbita kilkumiesięcznym leżakowaniem w beczce.
Doskonałe wino w zestawieniu z daniami z mięs czerwonych.
Rocznik 2014
Couvee 14 – białe
Zawiera 12,5% alkoholu i jest półwytrawne z wyczuwalnym cukrem resztkowym co powoduje, że może uchodzić za półsłodkie. Stworzone z kupażu szczepów Johaniter i Solaris. Proces winifikacji odbył się 2014 roku.
Subtelny aromat białych owoców, z dominującą nutą gruszki i liczi. Wyczuwalny zapach białych kwiatów zarówno w nosie, jak i w smaku. Wino posiada pozostałość cukru resztkowego wpływającą na jego kremowość i zbalansowanie, wyczuwalne nuty miodowe.
Couvee 14 – czerwone
Wino zawiera 13% alkoholu i jest półwytrawne. Kupaż szczepów Regent i Rondo. Winifikacja zakończyła się w 2014 roku.
Wyczuwalny zapach leśnych owoców, przeplatający się z dojrzałymi aromatami dymionej śliwki i czerwonej porzeczki. Ciekawa kompozycja zapachowa podbita nutami dębowymi, pochodzącymi z beczek z dębu węgierskiego, tworzy unikalny bukiet tego czerwonego wina.
Idealne wino do zestawiania z potrawami z mięsa czerwonego.